آپنه خواب و چاقی و راه های درمان آپنه

 آپنه خواب به بیماری گفته می شود که فرد در طول خواب شبانه دچار وقفه های تنفسی می شود. این وقفه ها به گونه ای است که شخص نمی تواند خواب کافی داشته باشد. با کاهش کیفیت خواب کیفیت زندگی شخص نیز افت می کند. شخص در طول روز با سردرد، احساس خستگی، خواب آلودگی و … مواجه است. دلیل ایجاد این وقفه های تنفسی انسداد مجاری تنفسی است. این شلی و گرفتگی مجاری تنفسی دلایل بسیار زیادی دارد. یکی از این دلایل آپنه خواب اضافه وزن است که در این مطلب جوانب آپنه خواب و چاقی را بررسی می کنیم. اگر علائم آپنه خواب را در خود یا اطرافیانتان می بینید سریع تر به پزشک مراجعه کنید. پزشک با انجام آزمایشات کامل و بررسی کیفیت خواب شخص در آزمایشگاه خواب تجویز لازم برای درمان آپنه خواب را برای شخص انجام خواهد داد. آپنه خواب می تواند برای شخص بسیار خطرناک باشد

آپنه-خواب-و-چاقی-چیست؟

دلایل ایجاد آپنه خواب

آپنه خواب شامل چندین نوع است که در ادامه انواع و دلایل ایجاد آن را بررسی می کنیم.

آپنه انسدادی خواب: در این نوع آپنه انسدادی به دلیل شل شدن عضلات نرمی است که در پشت گلو قرار دارد. زبان، لوزه ها، دیواره گلو که جز مسیر تنفس هستند بافت نرمی دارند. در زمان خواب به دلیل ضعف این عضلات مسیر تنفس مسدود می شود. با مسدود شدن مسیر تنفس وقفه های تنفسی در زمان خواب ایجاد می شود و این باعث پایین آمدن سطح تنفس می شود. ناتوانی در نفس کشیدن و کاهش سطح اکسیژن موجب بیدار شدن فرد می شود تا با تنفس این کمبود اکسیژن جبران شود. دلیل این نوع از آپنه می تواند اضافه وزن، گردن کلفت، مصرف دخانیات، باریک بودن مسیر تنفس، جنسیت مذکر داشتن، سن بالا، دلایل ارثی، گرفتگی بینی باشد. به همین دلیل یکی از می توان یکی از دلایل را ارتباط آپنه خواب و چاقی دانست

آپنه خواب مرکزی: وقفه های تنفسی به دلیل این که مغز فرمان تنفس را بنا به دلایلی صادر نمی کند. دلیل این اتفاق ممکن است سکته مغزی، ضربه به سر و … باشد.

آپنه خواب پیچیده: آپنه خواب پیچیده از دیگر انواع آپنه خواب است. این آپنه ترکیب دو نوع بالا است. شخص هم دچار مشکل ضعف عضلات تنفسی است و دچار مشکلات مغزی که در قسمت هایی که مربوط به صدور فرمان خواب است.

تاثیر-آپنه-خواب-و-چاقی

آیا آپنه خواب باعث چاقی میشود؟

طبق نتایج تحقیقات در ارتباط بین آپنه خواب و چاقی می توان به این نتیجه رسید که این دو با یک دیگر رابطه مستقیم دارند. کاهش وزن می تواند به کاهش خطر ابتدا به آپنه خواب کمک کند و بلعکس درمان آپنه خواب به کاهش وزن نیز کمک کند. در افرادی که اضافه وزن دارند ممکن است از دیگر افراد وقفه های تنفسی در خواب بیشتر دیده شود. آپنه خواب به دلیل این که کیفیت خواب را کاهش می دهد، منجر به خستگی افراطی در طول روز نیز می شود. فردی که احساس خستگی در طول روز دارد تمایل بیشتری به خوردن شیرینی جات و … دارد. این موضوع خود منجر به افزایش وزن می شود. تا زمانی که هر یک از این مسائل درمان نشود این چرخه همچنان ادامه دارد.

آپنه-خواب-و چاقی-و-درمان-آن

 کاهش وزن در درمان آپنه خواب چقدر تاثیر دارد؟

 با توجه به ارتباط آپنه خواب و چاقی افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر از دیگر افراد مشکلات وقفه تنفسی دارند. کاهش وزن به همراه دیگر درمان های آپنه خواب باعث می شود فرد خواب راحت تری داشته باشد و در طول روز احساس شادابی بیشتری کند. تعدادی از افراد که اضافه وزن های بسیار بالایی دارند با کمک عمل اسلیو معده وزن بالایی کم می کنند و خیلی سریع نتایج آن را در درمان آپنه خواب می بینند.

آپنه-خواب-و--چاقی-و-درمان-آن

راه های درمان آپنه خواب/ درمان آپنه خواب چقدر در کاهش وزن تاثیر دارد؟

در آپنه های خواب خفیف پزشک فقط با تغییراتی در سبک زندگی فرد این مشکل را تا حدود بالایی حل می کند. این تغییرات می تواند شامل کاهش وزن، ترک سیگار و به طور کلی تجویز یک سبک زندگی سالم برای بیمار مبتلا به آپنه خواب باشد. اگر با تغییر سبک زندگی بهبودی در شرایط بیمار حاصل نشد باید دیگر روش های درمانی را برای بیمار امتحان کنیم. برای تعدادی از بیماران دستگاه هایی موجود است که مسیر تنفسی را را باز می کند مانند دستگاه سی پپ که این دستگاه یک درمان غیر تهاجمی محسوب می شود. این دستگاه یک فشار مثبت هوا به صورت مداوم برای بیمار فراهم می کند و مشکل تنفس بیمار رفع می شود و مسیر تنفس به دلیل این که هوا با فشار وارد بدن بیمار می شود دچار انسداد نمی شود. سی پپ یکی از مطمئن ترین راه ها برای درمان آپنه خواب است. بای پپ دستگاه دیگری است که فشار مثبت هوای دو سطحی را وارد بدن می کند. فشار هوا در زمان دم در این دستگاه بیشتر از زمان بازدم است.

دستگاه دیگری که برای درمان آپنه خواب در نظر گرفته می شود دستگاه بای پپ است. این دستگاه با عنوان فشار مثبت بازدمی راه هوایی شناخته می شود. یک دستگاه تک کاربره است که قبل از خواب بر روی هر یک از سوراخ های بینی قرار می گیرد. در زمان تنفس هوا با فشار آزادانه وارد بینی می شود ولی در هنگام بازدم هوا با فشار بیشتر باید از این سوراخ ها خارج شود. این افزایش فشار هوای خروجی مسیر را باز نگه می دارد. در بعضی موارد پزشک تجویز دارو را برای بیمار در نظر می گیرد. در بعضی موارد نیاز است که برای فرد عمل جراحی انجام شود. بنا به تشخیص پزشک و شدت بیماری هر یک از این روش ها می تواند به عنوان درمان برای فرد مبتلا به آپنه در نظر گرفته شود. در دوره درمان اپنه با تغییر وزن شخص مجدد باید دارو ها و تنظیمات دستگاه هایی که شخص برای درمان استفاده می کند کنترل شود و در صورت نیاز تغییرات لازم بر روی آن اعمال شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
X