تست خواب در منزل | هزینه تست خواب در منزل
تا به حال شده نتوانید به هیچ روشی بخوابید؟ یا مشکلات جسمی داشته باشید که مانع از خواب مناسب شما می شوند؟ نتیجه بی خوابی های حاصل از این مشکلات، خواب آلودگی در طول روز است. از این رو باید به اختلالات خواب خود پی ببرید. برای اینکار لازم است تا تست خواب در منزل را انجام دهید. در ادامه به توضیح این تست پرداخته ایم.
اختلالات خواب
قبل از آنکه به بررسی تست خواب در منزل بپردازیم. لازم است درباره اختلالات خواب، اطلاعات کسب کنید. اختلالات خواب شرایطی هستند که خواب شما را دچار اختلال می کنند. اختلالات مانع از خواب و آرامش شما می شوند. این مسئله می تواند خواب آلودگی در طول روز را برای شما به ارمغان بیاورند. در صورتی که علائم زیر را دارید، ممکن است به اختلال خواب دچار باشید.
- به طور منظم و همیشگی مشکل خواب را تجربه می کنید.
- با وجود خواب بالای ۷ ساعت بیشتر روز خسته هستید.
- توانایی شما در انجام فعالیت های روزانه منظم کاهش یافته یا دچار اختلال شده است.
خواب بسیار مهم است. نداشتن خواب کافی می تواند عواقب نامطلوبی بر عملکرد، فعالیت های روزانه، رابطه بین فردی، سلامت و ایمنی شما داشته باشد. نزدیک به هشتاد نوع مختلف اختلال خواب وجود دارند. شایع ترین آنها عبارتند از:
- بی خوابی
- آپنه خواب
- سندروم پاهای بی قرار
- نارکولپسی
درباره بهداشت خواب بیشتر بدانید
به طور کلی متخصصان توصیه میکنند که بزرگسالان حداقل ۷ تا ۹ ساعت در شب بخوابند. البته برخی افراد به ساعات بیشتر یا کمتری برای خواب نیاز دارند. نظرسنجی اخیر بنیاد ملی خواب در آمریکا مشخص کرده است که بزرگسالان در طول هفته به طور متوسط شش ساعت می خوابند. این نظرسنجی روند نزولی را در زمان خواب در سال های اخیر نشان داده است.
همچنین افراد مسن به دلیل ناراحتی های فیزیکی، درد و سایر مشکلات حدود ۷ ساعت در روز های هفته می خوابند. نداشتن میزان مناسب و کیفیت مطلوب خواب به چیزی بیش از احساس خستگی منجر می شود. خواب آلودگی در عملکرد شناختی، اختلال ایجاد می کند. در نتیجه برای تشخیص دقیق مشکل، افراد مجبور به انجام تست خواب در منزل یا کلینیک های خواب می شوند.
این اختلالات می توانند شامل اختلالات یادگیری در کودکان، اختلال حافظه در افراد، تغییر شخصیتی و حتی افسردگی شوند. کمبود خواب باعث مشکلاتی نظیر تحریک پذیری، اختلالات عملکردی، کاهش واکنش روزانه، قرار گرفتن در معرض خطر حوادث رانندگی و کار، ایجاد چاقی، دیابت و بیماری قلبی شود.
درباره آپنه خواب و چاقی بیشتر بدانید
تست خواب چیست؟ بررسی اهمیت آن
تست خواب یک روش تشخیصی است که برای بررسی برخی اختلالات خواب مانند بیماری های خواب، بیماری های مرتبط با خواب استفاده می شود و یک معاینه غیر تهاجمی است. این تست به پزشکان اجازه می دهد تا هنگام خواب، شما را تحت نظر بگیرند. بدین شکل می توانند ببینند در مغز و بدن شما چه اتفاقی می افتد. تست خواب یا پلی سومنوگرافی باعث شناسایی اختلالات احتمالی در الگوی خواب شما می شود.
تست خواب در منزل یا کلینیک خواب، همچنین مواردی مانند حرکت چشم، سطح اکسیژن در خون، ضربان قلب، تنفس، خروپف و حرکات بدن را اندازه گیری می کند. داده های مطالعه خواب شما معمولا توسط پزشک ارزیابی می شوند.
با مشاهده ی ویدیوی زیر می توانید اطلاعاتی درباره تست خواب و انواع آن به دست آورید.
لازم است بدانید که، تحلیل داده های جمع آوری شده توسط دستگاه ها، به کمک کامپیوترهای پیشرفته و تکنولوژی های مرتبط انجام می شود و به دکتر متخصص بخش خواب شناسی کمک می کند تا بتواند به درستی تشخیص دهد که آیا فرد در حالت خواب طبیعی است یا اگر نه، چه نوع اختلالاتی در خواب دارد و باید چه نوع درمانی را دنبال کند. انواع مختلفی از مطالعات خواب بسته به علائم فرد و اختلالات خوابی ممکن در دسترس هستند. این آزمایش ها عبارتند از:
پلی سومنوگرافی
این تست در کلینیک تخصصی انجام می شود. یک تکنسین بیمار را در طول شب تحت نظر قرار می دهد. علائم بیمار از جمله حرکات چشم، فعالیت مغز، تلاش تنفسی، جریان هوا، سطح اکسیژن خون، موقعیت بدن، خروپف و ضربان قلب در طول شب اندازه گیری می شوند.
تست تاخیر خواب چند گانه
این تست مشخص می کند که فرد چقدر سریع به خواب می رود و وارد خواب در طول چرت های روزانه می شود. این آزمایش در درجه اول برای تشخیص خواب آلودگی بیش از حد در طول روز به دلیل نارکولپسی یا علت های ناشناخته به کار می رود.
تیتراسیونCPAP
همانطور که متوجه شدید، به غیر از تست خواب در منزل، روش های دیگری نیز برای تست در خواب وجود دارد. یکی دیگر از روش ها، تیتراسیون cpap نام دارد. سی پپ یک درمان رایج برای آپنه خواب است. این دستگاه برای استفاده خانگی برنامه ریزی شده است. آپنه خواب یک اختلال خواب جدی است. این اختلال زمانی رخ می دهد که تنفس فرد در طول خواب قطع می شود. شایع ترین حالت انسداد راه هوایی شامل خروپف است.
این افراد در طول روز مشکل تمرکز دارند و بسیار خسته هستند. همچنین در هنگام خواب دچار بی قراری و نفس نفس زدن می شوند. البته نوع دیگری از آپنه خواب نیز وجود دارد. در این حالت عملکرد سیستم عصبی مرکزی دچار اختلال بوده و مغز نمی تواند به بدن دستور نفس کشیدن دهد. این بیماران اغلب بیداری های مکرر در طول شب را گزارش می کنند.
تست خواب در منزل
تست خواب در منزل یا همان خدمات خواب در منزل، یک روش جدید برای بررسی کیفیت و نوع خواب فرد در محیط خانگی است. این روش برای افرادی مناسب است که نمیخواهند به خوابگاه بروند یا در برخی موارد به دلیل مشکلاتی مانند اختلالات اضطرابی، ناتوانی جسمی یا محدودیت های دیگر، نمی توانند به خوابگاه بروند.
در این روش، دستگاه هایی که شامل سنسورهای مختلف مانند سنسورهای تنفس، نوار مغزی، ضربان قلب و غیره هستند، به فرد داده میشود و او باید آن را در خانه، به خود وصل کرده و شب را به صورت طبیعی بگذراند. در صبح، دستگاه بازیابی میشود و داده های جمع آوری شده برای تحلیل به یک مرکز خوابگاهی فرستاده میشوند.
تحلیل دادههای به دست آمده توسط دکتران متخصص خواب به صورت آنلاین انجام میشود و نتیجه تست به فرد اعلام میشود. در صورت وجود هرگونه مشکل در خواب، دکتر متخصص پیشنهادات درمانی را به فرد میدهد. تست خواب در منزل، اطلاعاتی در مورد تنفس، ضربان قلب و سایر متغیرها در طول شب جمع آوری می کند. البته آزمایش خانگی نسبت به پلی سومنوگرافی اطلاعات کمتری ارائه می دهد. همچنین فرآیندها توسط تکنسین نظارت نمی شوند.
هنگام تست خواب در منزل از چه مواردی باید اجتناب کرد؟
اگر قصد دارید تست خواب را در منزل اجرا کنید، از موارد زیر اجتناب کنید:
- مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند نوشابه و قهوه در بعد از ظهر یا عصر
- قرص های رژیمی
- ضد احتقان ها
- قطع ناگهانی داروهای ضد افسردگی
- تنباکو
- الکل
- ورزش پیش از خواب
- وعده های غذایی سنگین
- استفاده از آلارم گوشی در روز
- چرت زدن در طی روز
- ذهنیت منفی
- مشغول نگه داشتن فکر
- استفاده از رایانه پیش از خواب
تمام مواردی که در بالا ذکر شدند، به شدت می توانند روی نتیجه تست خواب در منزل یا کلینیک تاثیر بگذارند. بهتر است پیش از انجام تست مطالعه کنید. در اتاقی دیگر فعالیت آرامش بخش انجام دهید. حمام آب گرم بگیرید. به یک موسیقی آرامش بخش گوش دهید. همچنین مدیتیشن را در صورت علاقه امتحان کنید.
قیمت تست خواب در منزل
آزمایش آپنه خواب در خانه به طور کلی مقرون به صرفه تر از پلی سومنوگرام است. علاوه بر قیمت بالای تست هایی که در کلینیک گرفته می شوند، تجویز درمان های پزشکی شامل قرص های خواب آور، مکمل های ملاتونین و جراحی نیز هزینه بسیار بالایی دارند. شما می توانید با استفاده از دستگاه ها و تغییر سبک زندگی، کیفیت خواب خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید.
مزایا و معایب تست خواب در منزل
از جمله مزایای تست خواب در خانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. انجام تست خواب در منزل میتواند به شما کمک کند تا مشکلات خواب خود را شناسایی کرده و درمان مناسبی برای آنها پیدا کنید.
۲. تست خواب در خانه باعث میشود شما در محیطی آشنا و راحتتر خوابیده و در نتیجه نتایج دقیقتری دریافت کنید.
۳. انجام تست خواب در خانه کمترین هزینه را دارد و شما نیازی به مراجعه به بیمارستان یا مرکز خواب ندارید.
معایب تست در خانه نیز عبارتند از:
۱. تست خواب در منزل به دلیل عدم نظارت مستقیم پزشک، ممکن است نتایج نا دقیقی داشته باشد.
۲. در صورت نیاز به مانیتورینگ پزشکی مستمر، تست خواب در منزل نیاز به مراجعه به بیمارستان یا مرکز خواب دارد.
۳. برخی از تجهیزات تست خواب در خانه ممکن است باعث عدم راحتی شما در حین خواب شوند
به طور کلی، تست خواب در منزل یک گزینه مناسب برای افرادی است که نمیتوانند به بیمارستان یا مرکز خواب بروند ولی در عین حال نیاز به تشخیص و درمان مشکلات خواب خود دارند. برای تصمیمگیری مناسب، بهتر است با پزشک خود در این باره صحبت کنید.
نکات مهمی که زمان تست خواب در منزل باید بدانید
نوع اندازه گیری های جمع آوری شده توسط تست خواب در منزل به نوع تست بستگی دارد. شما باید موارد زیر را در این آزمون اندازه گیری کنید:
- جریان هوا
- تلاش برای تنفس
- سطح اکسیژن خون
- ضربان قلب
همچنین بهتر است که نتایج این تست خانگی را با پزشک خود مطرح کنید. توجه داشته باشید که تجهیزات تست خواب را تهیه نموده و شیوه تجزیه و تحلیل داده ها را بیاموزید. تست های خانگی معمولا بسیار دقیق هستند. البته این آزمایش برای افرادی که حالت شدید از اختلالات سلامت یا خواب دارند، دقت کمتری دارد. شما می توانید تنها یک بار تست خواب را در خانه انجام دهید.
تست خواب در منزل برای تشخیص مشکلات تنفسی در خواب مانند آپنه انسدادی خواب استفاده می شود. آزمایش های خانگی قادر به اندازه گیری امواج مغزی خواب نیستند. بنابراین نمی توان سایر اختلالات خواب را تشخیص داد. پلی سومنوگرافی قادر است زمانی که شما در خواب هستید و حتی زمان بیداری، نمره دقیق تری ثبت کند.
تست خواب در منزل از دقت کمتری نسبت به روش های کلینیکی برخوردار است. با توجه به نبود نظارت پزشک، ممکن است هنگام خواب حس گرها بیفتند یا از جای خود خارج شوند. همچنین محدوده مورد بررسی در تست خواب در منزل نسبت به روش کلینیکی محدود تر است. سایر نکات مهمی که هنگام تست خواب باید رعایت کنید عبارتند از:
۱. دستورالعمل های داده شده توسط متخصصین پزشکی را به دقت بررسی و آنها را رعایت کنید.
۲. در طول شب، با توجه به دستورات متخصص، به فعالیت فیزیکی بیشتری نپردازید.
۳. در صورتی که دارویی را مصرف میکنید، با پزشک خود در مورد تأثیرات آن روی خواب خود صحبت کنید.
۴. در طول شب، به هیچ عنوان از دستگاههای الکترونیکی مانند تلویزیون، تبلت یا تلفن همراه استفاده نکنید.
۵. اگر احساس ناراحتی یا درد در هنگام استفاده از دستگاه دارید، به متخصص خود اطلاع دهید.
۶. از روشن نگه داشتن نورهای قوی در اتاق خود جلوگیری کنید و از نورهای بسیار تیره نیز خودداری کنید.
۷. در طول تست، به سبک زندگی عادی خود ادامه دهید، مانند غذا خوردن و نوشیدن مایعات به صورت معمول، مگر در صورتی که متخصص خواسته باشد خودداری کنید.
۸. در آخر، باید به یاد داشته باشید که تست خواب در منزل میتواند به شما کمک کند تا مشکلات خواب خود را تشخیص دهید و درمان مناسبی را برای آنها پیدا کنید.
سخن پایانی
شما می توانید برای گرفتن تست خواب در منزل از دستگاه رسمد استفاده کنید. محصولات برند رسمد کاملا باکیفیت بوده و از قیمت بسیار مناسبی برخوردارند. شما می توانید از مشاوره رایگان در رسمد بهره بگیرید. همچنین رسمد دارای تست سلامت رایگان می باشد. همانطور که پیش تر گفته شد، با این دستگاه ها می توانید اطلاعات خوبی در مورد اختلالات خواب خود به دست بیاورید. با تجربه کردن خوابی مطلوب، زندگی بهتری خواهید داشت.
سوالات متداول
- منظور از تست خواب در منزل چیست؟
تست خواب یک معاینه غیر تهاجمی است. این تست به پزشکان اجازه می دهد تا هنگام خواب شما را تحت نظر بگیرند. بدین شکل می توانند ببینند در مغز و بدن شما چه اتفاقی می افتد. تست خواب یا پلی سومنوگرافی باعث شناسایی اختلالات احتمالی در الگوی خواب شما می شود. هنگام انجام تست خواب مواردی مانند حرکت چشم، سطح اکسیژن در خون شما، ضربان قلب، تنفس، خروپف و حرکات بدن را اندازه گیری می کند. این فرایند به منظور تشخیص آپنه خواب انجام می شود.
- تست خواب به چند نوع تقسیم می شود؟
تست خواب به چند دسته کلی تقسیم می شود. انواع تست خواب عبارتند از: پلی سومنوگرافی، تست تاخیر خواب چندگانه، تست خواب در منزل، تیتراسیون cpap.
- در صورت تشخیص ابتلا به آپنه خواب چه کاری باید انجام داد؟
در صورتی که بعد از تست خواب، پزشک تشخیص داد به آپنه خواب دچار هستید. باید برای درمان اقدام کنید. روش های مختلفی وجود دارد اما یکی از روش های غیر جراحی و موثر برای درمان آپنه، خرید سی پپ است. البته با توجه به نیاز فرد، ممکن است پزشک استفاده از دستگاه تنفسی بای پپ را پیشنهاد دهد.