فرق دستگاه سی پپ و بای پپ

فرق دستگاه سی پپ و بای پپ در چیست؟

امروزه بسیاری از افرداد به دلایل گوناگون در تنفسی خود دچار مشکل هستند و نمی توانند به صورت طبیعی راحت نفس بکشند. به همین دلیل دستگاه های مختلفی ساخته شده است تا به بیماران در تنفس کمک کند. دستگاه های CPAP و BIPAP از بهترین دستگاه های کمک تنفسی هستند. این دو دستگاه بر خلاف شباهت های عملکردی، تفاوت های چشمگیری دارند. در ادامه ضمن معرفی کامل دستگاه های بای پپ و سی پپ، انواع آن ها را نیز بررسی می کنیم. همچنین فرق دستگاه سی پپ و بای پپ را به طور کامل شرح می دهیم

آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب

قبل از آنکه به فرق دستگاه سی پپ و بای پپ بپردازیم بهتر است درباره ی یکی از اختلالات خواب صحبت کنیم.آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب، یک اختلال خواب است که به صورت متناوب تنفس شما را در طول خواب متوقف یا محدود می کند. این وقفه‌ها ممکن است چند ثانیه  طول بکشند و ممکن است چندین بار در طول شب تکرار شوند. این وقفه‌ها می‌توانند با انقطاع ناخواسته از تنفس،باعث  کاهش اکسیژن در خون و ایجاد بیداری‌های مختصر در طول شب شوند.

علت اصلی وقفه‌های تنفسی در خواب عموماً ترکیبی از عوامل است که شامل عوامل فیزیولوژیکی و ساختاری می‌شود. به طور معمول، هنگام خواب، عضلات نرم گلویی منجر به بسته شدن راه هوایی می‌شوند. همچنین، عوامل مثل چاقی، بزرگی آدنوئیدها (انسداد‌های تنفسی)، عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی می‌توانند در ظهور وقفه تنفسی در خواب نقش داشته باشند.

وقفه‌های تنفسی در خواب ممکن است عوارضی مانند خستگی روزانه، خواب آلودگی، بیدار شدن شبانه، سردرد صبحگاهی و کاهش تمرکز و حافظه را به همراه داشته باشد. در صورتی که به وجود آپنه خواب مشکوک هستید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

دستگاه سی پپ راهی مطمئن برای درمان آپنه خواب

در این مقاله قبل از پرداختن به فرق دستگاه سی پپ و بای پپ ، به بررسی هر کدام از آن ها و انواع مختلف این دستگاه ها می پردازیم. بنابراین تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

دستگاه سی پپ، یکی از دستگاه های مهم و کاربردی برای رفع اختلالات تنفسی است. همانطور که گفتیم مسیر هوایی در برخی از افراد هنگام خواب، مسدود می شود.  به همین دلیل اکسیژن از مسیر هوایی عبور نمی کند. این امر در شرایط حاد ممکن است موجب خفگی افراد در خواب شود.

 CPAP  مخفف عبارت “Continuous Positive Airway Pressure” به معنای فشار مثبت مستمر در مجرای هوایی است. این دستگاه شامل یک ماسک بینی یا دهان است که بر روی صورت قرار می‌گیرد و با ایجاد فشار مثبت مستمر در مجرای هوایی، از بسته شدن آن جلوگیری کرده و تسهیل تنفس را بهبود می‌بخشد. با ایجاد این فشار، مجرای هوایی بیمار باز می‌ماند و انسداد از بین می‌رود، که منجر به بهبود تنفس و جلوگیری از وقفه تنفسی در خواب می‌شود.

دستگاه CPAP شامل یک ماشین کوچک است که هوا را به وسیله یک لوله وارد ماسک می‌کند. میزان فشار هوا توسط پزشک و به صورت سفارشی برای هر فرد تنظیم می‌شود. این دستگاه معمولاً در طول شب و در طول خواب مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده مداوم از دستگاه CPAP بهبود علائم مرتبط با آپنه خواب مانند خستگی، خواب آلودگی، بیداری شبانه، افزایش تمرکز و حافظه و بهبود کیفیت خواب را می‌تواند بهبود بخشد.

این دستگاه در دو نوع طراحی شده است. از این جهت افراد می توانند متناسب با شرایط تنفسی خود، آن ها را خریداری کنند. البته قبل از خرید بهتر است با فرق دستگاه سی پپ و بای پپ به خوبی آشنا شوید سپس برای خرید از رسمد ایران اقدام کنید.

دستگاه کمک تنفسی سی پپ

  • اعمال هوا به صورت مداوم و یکسان با سی پپ فشار ثابت

دستگاه سی پپ با فشار ثابت، یکی از انواع دستگاه CPAP است. این دستگاه در هر دم و بازدم، فشار هوا یکسانی را به شش ها می رساند. در واقع فشار هوای این دستگاه ثابت است و در دم و بازدم تغییر نمی کند. فشار هوای این مدل را پزشک در آزمایشگاه های خواب تعیین می کند. برای تنظیم فشار هوای این دستگاه از فرایند پلی سومنوگرافی استفاده می شود.

  • تنظیم فشار هوا با دستگاه سی پپ فشار خودکار

مسدود شدن مسیر تنفسی منجر به خروپف در افراد می شود. از این جهت دستگاه سی پپ با فشار خودکار طراحی شد. این دستگاه بر خلاف مدل قبلی، فشار هوا ثابتی را اعمال نمی کند. بلکه با توجه به کاهش یا قطع خروپف، فشار هوا وارد شده به ریه ها را تغییر می دهد. این دستگاه برای افرادی که دچار آپنه های انسدادی هستند، مناسب است. از این جهت فشار دستگاه با قرارگیری بدن در یک حالت خاص و همچنین کم یا زیاد شدن فلو، تغییر می کند.

درمان بیماری های تنفسی با دستگاه بای پپ

برای آنکه فرق دستگاه سی پپ و بای پپ را بفهمید لازم است تا با هر کدام از این دستگاه ها آشنایی پیدا کنید. عملکرد دستگاه بای پپ نیز به دستگاه سی پپ شباهت دارد. این دستگاه یکی دیگر از دستگاه های کمک تنفسی به حساب می آید. با روشن شدن دستگاه بای پپ، قسمت اکسیژن ساز فشار مناسبی از هوا را به مجاری تنفسی هدایت می کند. شایان ذکر است که دستگاه های سی پپ و بای پپ دارای ماسک های مخصوصی هستند که باید بر روی صورت قرار بگیرند. فشار هوا این دستگاه، موجب انبساط شش ها می شود و تنفس افراد را سهولت می بخشد.

دستگاه کمک تنفسی سی پپ

  • مود خودکار و مود S پرطرفدار ترین انواع بای پپ ها

یکی از فرق دستگاه سی پپ و بای پپ ، مجهز بودن bipap به انواع مود است. دستگاه بای پپ دارای ۶ مود مختلف است. از این جهت بیماران هیچ محدودیتی در خریداری آن ها ندارند. مود خودکار یا auto bipap، به صورت اتوماتیک وضعیت بیمار را بررسی می کند. از این جهت فشار هوا را مطابق با وضعیت بیمار به مجاری تنفسی اعمال می کند. در مود S یا spontaneous، بیمار می تواند میزان فشار هوا را مطابق با نیاز خود تعیین کند. در واقع این مود، به صورت دستی عمل می کند و خودکار نیست. از این جهت بیمار باید خودش فشار هوای دم و بازدم را تنظیم کند.

  • مود T  و ST در دستگاه های بای پپ

از دیگر مودهای دستگاه بای پپ، مود time است. این مود با حرف اختصاری T نیز شناخته می شود و فشار هوا را بر اساس تعداد تنفس در هر دقیقه، تنظیم می کند. در واقع این دستگاه تعداد دم و بازدم بیمار را در بازه زمانی یک دقیقه ای، مشخص می کند. مود بعدی، ترکیبی از مود T و S است. این مود با عنوان Sponyaneous / time شناخته می شود. در دستگاه های دارای مود ST، ابتدا بیمار تعداد تنفس ها را مشخص می کند. اما در صورتی که تنفس های او با دستگاه هماهنگ نباشند، دستگاه به صورت اتوماتیک تعداد دم و بازدم را تنظیم خواهد کرد.

مشاوره رایگان

  • مود hybrid bipap و مود ASV خاص ترین انواع بای پپ ها

مود hybrid bipap یکی دیگر از انواع مودهای دستگاه بای پپ است. در این مود، تنظیمات مناسبی توسط اپراتور در دستگاه اعمال می شود. پس از آن، دستگاه با بررسی شرایط تنفسی بیمار، تعداد دم و بازدم ها را کنترل می کند. در این صورت، دستگاه با کنترل وضعیت بیمار، تعداد تنفس او را با تنظیمات اعمال شده تطبیق می دهد. مود ASV مخصوص تنفس های شین استوک است. بدین ترتیب هنگامی که بیمار با کاهش فلو روبرو می شود، عملکرد این مود آغاز خواهد شد.

فرق دستگاه سی پپ و بای پپ چیست؟

اصلی ترین فرق دستگاه سی پپ و بای پپ، تعداد فشار های اعمال شده است. بدین معنی که دستگاه سی پپ تنها یک نوع فشار تنفسی را اعمال می کند. در صورتی که دستگاه بای پپ دو نوع فشار تنفسی شامل فشار هوازی مثبت و فشار خروج مثبت هوایی را اعمال خواهد کرد. دیگر تفاوت های این دو دستگاه را می توان سیستم عملکرد آن ها دانست. دستگاه بای پپ، میزان تنفس بیماران را به صورت خودکار تنظیم می کند. در حالی که دستگاه سی پپ فاقد برنامه ریزی خودکار است.

فرق دستگاه سی پپ و بای پپ چیست

خرید دستگاه های کمک تنفسی رسمد

از برجسته ترین مزیت های دستگاه بای پپ، انعطاف پذیری بالا این دستگاه است. به همین دلیل می تواند فشار هوای ورودی و خروجی را کنترل کند. از این جهت عدم وجود حالت پشتیبان را یکی از معایب دستگاه سی پپ می دانند. دستگاه بای پپ همچنین میزان فشار هوای خروجی را در هنگام انقباض شش ها کاهش می دهد. به همین دلیل تنفس با دستگاه بای پپ بسیار آسان تر از دستگاه سی پپ است.

با این حال، برند رسمد سعی کرده است تا سی پپ های خود را با بهترین تکنولوژی جهانی تولید کند. این امر قابلیت های دستگاه سی پپ را افزایش و معایب آن را کاهش داده است. حال که با فرق دستگاه سی پپ و بای پپ آشنا شدید، زمان آن رسیده که برای خرید دستگاه تنفسی مورد نیاز خود اقدام کنید.

سخن پایانی

دستگاه های سی پپ و بای پپ، دو دستگاه با عملکرد مشابه هستند. این دو دستگاه به منظور برطرف کردن اختلالات تنفسی استفاده می شوند. با این حال، این دو دستگاه در برخی از قابلیت ها با یکدیگر تفاوت دارند. حال که با خواندن این مقاله به فرق دستگاه سی پپ و بای پپ پی بردید، می توانید برای خریداری بهترین دستگاه های کمک تنفسی از طریق رسمد ایران اقدام کنید. این برند با سال ها فعالیت در این زمینه، بهترین دستگاه تنفسی بای پپ را ارائه می دهد.

سوالات متداول

  • دستگاه سی پپ چیست؟

دستگاه سی پپ با اعمال فشار هوایی در مسیر تنفسی افراد، از تنگی نفس جلوگیری می کند. این دستگاه در دو نوع طراحی شده است. از این جهت افراد می توانند متناسب با شرایط تنفسی خود، آن ها را خریداری کنند. قبل از خرید بهتر است با فرق دستگاه سی پپ و بای پپ به خوبی آشنا شوید سپس برای اطلاع از قیمت cpap و خرید آن اقدام کنید.

  • دستگاه بای پپ چیست؟

بای پپ یکی دیگر از دستگاه های کمک تنفسی به حساب می آید. با روشن شدن این دستگاه، قسمت اکسیژن ساز فشار مناسبی از هوا را به مجاری تنفسی هدایت می کند. دستگاه بای پپ دارای ۶ مود مختلف است. از این جهت بیماران هیچ محدودیتی در خریداری آن ها ندارند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
X