خواب از جمله اصلی ترین فعالیت های روزانه هر شخصی است. خوابیدن به خوبی و به مدت زمان لازم تاثیر مثبتی در فعالیت های روزانه دارد. اما برخی افراد نمی توانند تجربه خوبی در طول خواب خود داشته باشند. اختلالات خواب به دلایل مختلفی گریبان گیر افراد بسیاری است. آپنه خواب یکی از رایج ترین اختلالات خواب می باشد. خوشبختانه برای رفع آن دستگاه های مختلفی وجود دارند. امروز می خواهیم به بررسی تفاوت های دو دستگاه موثر در درمان آپنه خواب بپردازیم. در این مقاله به طور کامل به توضیح فرق سی پپ و اتو سی پپ خواهیم پرداخت.

سی پپ

تعریف دستگاه سی پپ

 قبل آنکه به بررسی فرق سی پپ و اتو سی پپ بپردازیم بهتر است با دستگاه سی پپ آشنا شویم. سی پپ یا CPAP مخفف فشار مسیر هوایی مثبت مداوم است و یک دستگاه کمک تنفسی به حساب می آید. همانطور که نامش نشان می دهد، وظیفه آن انتقال جریان هوایی مداوم و پایدار به شخص بیمار می باشد. چرا که افراد دارای آپنه خواب، تنفس کامل و مناسبی در هنگام خوابیدن ندارند. از این رو در طول خواب صدای خروپف بسیاری هم تولید می کنند.

در واقع خروپف یکی از نشانه های اصلی این بیماری است. تولید دستگاه سی پپ در شرکت های مختلف، متفاوت می باشد. هر شرکتی قصد دارد با تعیین فشار مناسب در دستگاه و افزودن ویژگی های مختلف، از انتقال مناسب جریان هوا مطمئن شود. به همین دلیل این دستگاه در مدل ها و نام های مختلفی به بازار ارائه می شود. سی پپ معمولی ترین نوع آنها است. نوع دیگری از آن اتو سی پپ یا سی پپ خودکار می باشد.

برای مشاهده ی محصولات و خرید بای پپ کلیک کنید.

آیا استفاده ی مداوم از سی پپ درست است؟

قبل از آنکه به بررسی فرق سی پپ و اتو سی پپ بپردازیم، لازم است درباره مدت زمان استفاده از این دستگاه صحبت کنیم. متخصصان استفاده از سی پپ را تنها برای 6 ساعت در طول شب توصیه می کنند. بدین ترتیب نتیجه بهتری از این شیوه درمانی حاصل خواهد شد. کاربران ماسکی را بر روی بینی خود قرار می دهند که به کمک تسمه هایی محکم می شود. ماسک دستگاه سی پپ به وسیله یک شلنگ به دستگاه متصل شده است.

نسخه های قدیمی تر CPAP ابعاد بسیار بزرگی داشتند و صدای بسیاری تولید می کردند. اما این مشکل در نسخه های جدیدتر رفع شده است. در بیشتر موارد آپنه خواب پزشکان استفاده از این دستگاه را توصیه می کنند. دستگاه سی پپ آمار رضایت و موفقیت بالایی در درمان آپنه خواب دارد. البته درصد موفقیت به میزان استواری شما در مسیر درمان وابسته است.

عملکرد دستگاه cpap به چه صورت است؟

عملکرد اصلی دستگاه CPAP این است که فشار هوایی مثبت را به طور مداوم وارد راه‌های تنفسی فرد می‌کند تا مانع انسداد و تنگی مجرای هوایی شود. به عبارت دیگر، با ایجاد فشار هوا در مجرای هوایی، قسمت‌هایی از مجرای تنفسی که ممکن است متمایل به انسداد یا تنگی باشند، باز می‌شوند و اجتناب از توقف تنفس یا کاهش جریان هوا در طول نفس‌کشیدن را تسهیل می‌کند.

همانطور که قبلا گفتیم، معمولاً فردی که از دستگاه CPAP استفاده می‌کند، یک ماسک ویژه بر روی صورت خود قرار می‌دهد که با اتصال به دستگاه CPAP، هوا توسط آن وارد مجرای تنفسی فرد می‌شود. با اعمال فشار هوایی مثبت در مجرای هوایی، علائمی مانند کاهش خستگی، بهبود تمرکز، کاهش خشکی دهان و کاهش تعداد بیدار شدن‌های ناخواسته کاهش می یابد. در ادامه به بررسی فرق سی پپ و اتو سی پپ خواهیم پرداخت.

دستگاه کمک تنفسی رسمد

اتو سی پپ چیست؟

برای درک فرق سی پپ و اتو سی پپ لازم است بدانید که دستگاه تنفسی اتو سی پپ که با نام APAP نیز شناخته می شود نوعی از دستگاه‌های CPAP است که قادر به تنظیم و تعیین خودکار فشار هوایی مورد نیاز برای هر فرد است. در حالی که در دستگاه CPAP معمولی، یک فشار ثابت برای تمام مدت استفاده تعیین می‌شود، در دستگاه اتوسی پپ، فشار هوا براساس نیاز تنفسی فرد تنظیم می‌شود.

عملکرد این دستگاه بر مبنای یک الگوریتم هوشمند است که با توجه به نیازهای تنفسی فرد در طول شب، فشار هوایی را به طور خودکار تنظیم می‌کند. دستگاه با سنسورها و الگوریتم‌های خاصی می‌تواند تغییرات در الگوی تنفس فرد را تشخیص داده و فشار هوا را متناسب با آن تنظیم کند.

فرق سی پپ و اتو سی پپ این است که، استفاده از این دستگاه مزایایی دارد. این دستگاه می‌تواند فشار هوایی را به طور دقیق‌تر و بهینه‌تر تنظیم کند و به تطابق بیشتر با نیازهای تنفسی فرد کمک کند. این بهبود تنظیم فشار هوا می‌تواند به راحت‌تر شدن استفاده و تسهیل در خواب فرد منجر شود. دستگاه اتو سی پپ نیز همانند دستگاه CPAP معمولی، با استفاده از ماسکی که بر روی صورت قرار می‌گیرد، هوا را وارد مجرای تنفسی فرد می‌کند. اما با تفاوت اینکه در این دستگاه، فشار هوا به طور خودکار تنظیم می‌شود تا تطابق بهتری با نیازهای تنفسی فرد داشته باشد.

دستگاه اتو سی پپ باید به مدت 6 ساعت در هر شب و به صورت استوار مورد استفاده قرار گیرد. اجزای اصلی APAP همانند سی پپ شامل یک ماسک، شلنگ و خود دستگاه می شود. ابعاد سی پپ خودکار بسیار کوچک بوده و تولید صدای کمی دارد. کاربرد آن بیشتر در درمان آپنه خواب شدید و پیشرفته است. هزینه تهیه اتو سی پپ نسبت به CPAP گران تر می باشد. اکثر متخصصان ابتدا به شما توصیه می کنند که از سی پپ استفاده کنید.

در صورت عدم کسب نتیجه مطلوب یا وجود شرایط خاص، استفاده از APAP الزامی می باشد. تحقیقات درباره میزان ثمربخشی این دستگاه همچنان ادامه دارد. با این حال تاکنون توانسته به خوبی مشکل آپنه خواب بسیاری از افراد را حل کند. حال که با فرق سی پپ و اتو سی پپ آشنایی پیدا کردید، می توانید با خیال راحت برای خرید هر یک از آن ها از طریق رسمد ایران اقدام کنید.

تعریف سی پپ

فرق سی پپ و اتو سی پپ

اصلی ترین فرق سی پپ و اتو سی پپ در نحوه اعمال تنظیمات است. AutocPAP تنظیمات لازم را به صورت خودکار در هنگام خوابیدن شما اعمال می کند. بدین شکل فشار لازم در طول خواب تامین شده و تغییرات لازم و لحظه ای در آن صورت می گیرند. اما برای استفاده از CPAP باید تنظیمات ثابتی را به صورت دستی اعمال کنید. جزئیات این تنظیمات در یک تست خواب در منزل یا کلینیک مشخص می شود.

اگر فشار انتقالی بیش از حد باشد، می تواند به اختلال در عمل تنفس منجر شود. بنابراین لازم است تا میزان فشار را دستی تنظیم کنید. این اعمال میزان فشار در APAP به طور خودکار انجام می شود. برای انتخاب بهتر بین این دو، باید ابتدا به تفاوت های آنها آگاه شوید. سپس با تشخیص پزشک درباره سطح آپنه خواب، یکی از آن ها را تهیه کنید.

APAP هم برای کسانی که با سی پپ مشکل دارند، مناسب است. در واقع سی پپ برای افرادی که دارای مشکلات خواب متداول هستند، مناسب می باشد. در حالی که اتو سی پپ بیشتر برای مشکلات خواب خاص به کار می رود. بعد از بررسی فرق سی پپ و اتو سی پپ نوبت به بررسی مزایا و معایب آن ها می رسد.

مزایا و معایب دستگاه سی پپ 

از جمله مزایای سی پپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • باعث کاهش ورم بینی می شود.
  • به رفع و کاهش لرزه هایی که منجر به خر و پف می شوند، کمک می کند.
  • گرفتگی ناحیه بالایی مسیر هوایی را بهبود می بخشد.

معایب دستگاه cpap عبارتند از:

  • ماسک دستگاه ممکن است ایجاد حساسیت پوستی کند.
  • احتمال ایجاد احساس خارش و خشکی در بینی، گلو و دهان وجود دارد.
  • از آنجایی که سی پپ در هنگام بازدم شخص نیز جریان هوا را منتقل می کند، احساس خفگی در شخص به وجود می آید.

برای مشاهده و خرید ونتیلاتور خانگی کلیک کنید.

مزایا و معایب دستگاه اتو سی پپ

مزایای اتو سی پپ عبارتند از:

  • به خوبی با مشکلات گرفتگی موقت مسیر هوا، همانند آلرژی ها و سرما خوردگی، وفق می یابد.
  • باعث کاهش خر و پف شدید می شود.
  • به رفع ورم و گرفتگی کمک می کند

معایب این دستگاه نیز شامل موارد زیر می شود:

  • احتمال ایجاد حساسیت و خارش پوستی وجود دارد.
  • ممکن است که کاربران در حین استفاده از دستگاه احساس خشکی در دهان و گلو کنند.
  • برای برخی از آپنه های خواب مناسب نیست

فرق سی پپ و اتو سی پپ

سخن پایانی

تا به اینجا به خوبی با فرق سی پپ و اتو سی پپ آشنا شدید. انتخاب دستگاه مناسب برای مشکل شما می تواند کار دشواری باشد. اما با کمک فروشگاه ما این مشکل حل می شود. تیم متخصصین فروشگاه رسمد می توانند به شما مشاوره رایگان برای خرید انواع دستگاه های تنفسی ارائه دهند. به علاوه ما نماینده انحصاری برند رسمد هستیم و محصولات با کیفیت این برند را عرضه می کنیم. محصولات رسمد از کیفیت و فناوری بالایی برخوردار هستند. ضمن اینکه قیمت بسیار مناسبی نیز دارند. با مراجعه به فروشگاه می توانید طیف گسترده محصولات این برند را ببینید. به علاوه قادر هستید تا به صورت رایگان از امکانات مشاوره سایت بهره مند شوید.

رسمد ایران

سوالات متداول

  • فرق سی پپ و اتو سی پپ چیست؟

اصلی ترین فرق سی پپ و اتو سی پپ در نحوه اعمال تنظیمات است. AutocPAP تنظیمات لازم را به صورت خودکار در هنگام خوابیدن شما اعمال می کند. بدین شکل فشار لازم در طول خواب تامین شده و تغییرات لازم و لحظه ای در آن صورت می گیرند. اما برای استفاده از CPAP باید تنظیمات ثابتی را به صورت دستی اعمال کنید.

  • چطور بفهمیم نیاز به استفاده از دستگاه تنفسی سی پپ داریم؟

برای آنکه از دستگاه های تنفسی استفاده کنید، باید به پزشک مراجعه نمایید. معمولا پزشک برای تشخیص اختلالات خواب، انجام تست خواب در کلینیک یا تست خواب در منزل را تجویز می کند، بعد از انکه بیماری شما تشخیص داده شد، دستگاه مناسب را به شما پیشنهاد می دهد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
X