نارسایی حاد تنفسی با ایجاد اختلال در اکسیژن رسانی، آسیب های شدیدی را به اندام ها وارد می کند. اگر علائم این نارسایی را دارید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. عدم درمان به موقع نارسایی های تنفسی، منجر به مرگ بیماران خواهد شد. در ادامه با معرفی کامل نارسایی مزمن تنفسی، با انواع و علائم آن آشنا می شوید.

نارسایی حاد تنفسی چیست؟

نارسایی حاد تنفسی چیست؟

ادامه حیات اعضای بدن به اکسیژن رسانی صحیح بستگی دارد. در واقع ریه ها وظیفه اکسیژن رسانی به خون را دارند. خون غنی از اکسیژن، با عبور از رگ های خونی، اکسیژن را به سایر بافت های بدن می رساند. هرگونه اختلال در این فرایند ساده اکسیژن رسانی به بافت های بدن را متوقف می کند. یکی از مشکلات رایج تنفسی، جمع شدن مایعات در کیسه های هوایی است.

با تجمع آب در کیسه های هوایی، ریه ها نمی توانند اکسیژن را در خون آزاد کنند. در این شرایط اکسیژن رسانی به اندام ها کاهش می یابد. ادامه این فرایند می تواند منجر به مرگ فرد بیمار شود. این بیماری با عنوان نارسایی حاد تنفسی شناخته خواهد شد. در این نوع نارسایی، مویرگ های اطراف ریه ها توانایی خارج کردن کربن دی اکسید از خون را ندارند. به همین دلیل فرد بیمار با کمبود اکسیژن رو به رو خواهد شد.

اطلاعات بیشتر درباره بای پپ تهران 

علائمی که نمایانگر وجود نارسایی تنفسی هستند

علائم نارسایی حاد تنفسی در هر فرد متفاوت است. این نوع نارسایی در برخی از افراد به دلیل افزایش چشمگیر کربن دی اکسید خون ایجاد می شود. این امر معمولا با سرگیجه بسیار شدید و تنفس پی در پی همراه خواهد بود. در برخی دیگر از افراد، کاهش چشمگیر اکسیژن منجر به بروز نارسایی تنفسی می شود. در این شرایط فرد توانایی نفس کشیدن خود را از دست می دهد. از علائم رایج در این افراد، تغییر رنگ پوست آن ها است. آبی شدن لب ها و نوک انگشتان، از دیگر علائم رایج در این افراد است.

بی قراری و اضطراب زیاد، در اکثر افراد دچار نارسایی تنفسی مشاهده می شود. این افراد همچنین تمایل شدیدی به خوابیدن دارند. فرایند دم و بازدم در نارسایی تنفسی سریع و پی در پی است. همچنین افرادی که نارسایی تنفسی دارند، نمی توانند به صورت عمیق نفس بکشند. ضربان قلب نامنظم و تعریق زیاد، از دیگر علائم وجود نارسایی حاد ریوی یا تنفسی است.

افرادی که در معرض نارسایی های تنفسی قرار دارند

عواملی که باعث به وجود آمدن نارسایی تنفسی می شوند

نخستین عامل بروز نارسایی حاد تنفسی، انسداد مجاری هوایی است. در صورتی که چیزی در مجرای تنفسی گیر کند، اکسیژن رسانی به ریه ها کاهش می یابد. از این جهت انسداد مجاری هوایی را مهم ترین مانع اکسیژن رسانی می دانند. یکی دیگر از عوامل بروز نارسایی های تنفسی، آسیب دیدن سیستم تنفسی است. در صورتی که قفسه سینه دچار جراحت شود، فرایند نفس کشیدن با مشکل مواجه خواهد شد. همچنین آسیب های مغزی نیز، در بروز نارسایی های تنفسی نقش گسترده ای دارند.

در این شرایط، مغز نمی تواند دستور تنفس را به ریه ها ارسال کند. مصرف بیش از اندازه الکل و دخانیات، عملکرد مغز را کند می کنند. به همین دلیل در سیستم تنفسی نیز اختلال به وجود می آید. از دیگر عوامل بروز نارسایی تنفسی، استنشاق مواد سمی و شیمیایی است. این امر به بافت های تنفسی آسیب می رساند. عفونت ریوی و سندرم دیسترس تنفسی حاد، از دیگر عوامل بروز نارسایی در تنفس هستند. سکته نیز با آسیب به عملکرد مغز، باعث بروز مشکلات حاد تنفسی می شود.

نارسایی حاد تنفسی و انواع آن

نارسایی حاد تنفسی به دلیل اختلال در میزان اکسیژن و دی اکسید کربن خون ایجاد می شود. به همین دلیل این نارسایی را می توان به دو نوع تقسیم کرد. نخستین نوع نارسایی تنفسی، هایپرکاپنیک نام دارد. در نارسایی هایپرکاپنیک، اکسیژن خون در حالت نرمال قرار دارد. اما میزان دی اکسید کربن به طور چشمگیری زیاد است.

افزایش بیش از حد دی اکسید کربن، موجب اختلال در سیستم تنفسی می شود. هیپوکسمی، نوع دیگر نارسایی تنفسی است. در این نوع، میزان اکسیژن خون کاهش می یابد. در صورتی که دی اکسید کربن خون در حالت نرمال قرار دارد. نارسایی هیپوکسمی رایج ترین نوع نارسایی مزمن تنفسی است.

درباره ونیتلاتور خانگی بیشتر بدانید

 

افرادی که در معرض نارسایی های تنفسی قرار دارند

نارسایی حاد تنفسی ممکن است در تمام افراد رخ دهد. با این حال برخی از افراد بیشتر در معرض این نارسایی قرار می گیرند. افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند، بیشتر با مشکلات تنفسی رو به رو می شوند. همچنین این نارسایی در افرادی که به الکل و دخانیات اعتیاد دارند، بیشتر نمایان می شود.

نارسایی مزمن تنفسی به صورت ارثی نیز انتقال می یابد. افراد مبتلا به آسم، ذات الریه، سرطان ریه و … بیش از سایر افراد به نارسایی تنفسی دچار می شوند. علاوه بر این افرادی که دچار جراحت در ستون فقرات هستند، بیشتر در معرض این نارسایی قرار خواهند گرفت.

روش درمان نارسایی حاد تنفسی

روش درمان نارسایی حاد تنفسی

افرادی که به نارسایی حاد تنفسی دچار هستند، نیاز به مراقبت های اورژانسی دارند. در صورتی که پزشک نارسایی تنفسی را تشخیص دهد، فرایند درمان آغاز می شود. نارسایی تنفسی را با استفاده از دستگاه پالس اکسیمتری و عکس برداری از شش ها تشخیص می دهند. پس از آن با توجه به نوع نارسایی، از شیوه های درمانی مختلف استفاده می شود. رایج ترین شیوه درمانی برای این نارسایی، استفاده از دستگاه های تنفسی است.

تنفس با مخازن اکسیژن، برای اکثر بیماران تنفسی تجویز می شود. در صورتی که فرد قادر به نفس کشیدن نباشد، اکسیژن با استفاده از لوله به بافت های بدنی می رسد. در شرایط بسیار حاد نیز، عمل جراحی تراکئوستومی به منظور ایجاد مجرای تنفسی مصنوعی، انجام می گیرد. به طور کلی استفاده از دستگاه های تنفسی، اصلی ترین راه درمان این نارسایی است. همچنین زیر نظر پزشک میتوانید از دستگاه های کمک تنفسی بای پپ و سی پپ کمک بگیرید

نتیجه گیری

نارسایی حاد تنفسی یکی از شدید ترین اختلالات در افراد است. این نارسایی در صورت عدم اکسیژن رسانی به بافت های بدن ایجاد می شود. در واقع تجمع مایعات در ریه ها یا کیسه های هوایی، عامل اصلی بروز این نارسایی است. اغلب پزشکان برای درمان این نارسایی از دستگاه های تنفسی استفاده می کنند. دستگاه های تنفسی رسمد، با جدید ترین تکنولوژی اکسیژن رسانی، نقش موثری در درمان این نارسایی دارند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید این دستگاه ها به سایت رسمد مراجعه کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
X