بای پپ، دستگاهی منحصر به فرد برای کاهش بسیاری از اختلالات تنفسی است. کاربرد دستگاه بای پپ در درمان بیماری های آسم، پنومونی، آپنه و … بسیار وسیع است. این دستگاه با عملکرد ساده خود از افت اکسیژن خون جلوگیری می کند. همچنین با تنظیم میزان دم و بازدم بیماران، تنفس افراد را به سطح نرمال می رساند. از این جهت می توانید هم در منازل و هم در مراکز درمانی از آن استفاده کنید.
دستگاه بای پپ چیست؟
دستگاه بای پپ یکی از دستگاه های کاربردی برای بیماری های تنفسی است. این دستگاه به طور کلی برای کاهش بیماری های ریوی استفاده می شود. این دستگاه فشار مناسبی از اکسیژن را به مجاری تنفسی هدایت می کند. به همین دلیل تاثیر چشمگیری در منظم شدن دم و بازدم بیماران دارد. این دستگاه هم در مراکز درمانی و هم در منازل قابل استفاده است. عموما از دستگاه بای پپ در هنگام خواب استفاده می شود تا بیماران دچار تنگی نفس نشوند. در ادامه با انواع کاربرد دستگاه بای پپ آشنا می شوید.
بیماری های ریوی را با دستگاه بای پپ کاهش دهید
دستگاه بای پپ، راهکاری نوین برای درمان انواع بیماری های ریوی و تنفسی است. یکی از بیماری ها تنفسی در اثر نارسایی قلبی به وجود می آید. این بیماری در اثر آسیب بطن چپ قلب ایجاد می شود. در این شرایط ریه ها پر از آب خواهند شد و مشکلات تنفسی حادی را ایجاد می کنند. بیماری های سل، فشار خون ریوی، برونشیت ریه و … از دیگر بیماری هایی هستند که با تنگی نفس همراه اند. به همین دلیل برای کنترل فشار اکسیژن در این بیماران، از دستگاه بای پپ استفاده می شود.
اختلال هیپوونتیلاسیون و درمان آن
هیپوونتیلاسیون، از دیگر مشکلات تنفسی است که موجب کاهش اکسیژن خون می شود. این بیماری اغلب در افرادی که دچار اضافه وزن زیاد هستند، رخ می دهد. در این شرایط دی اکسید خون فرد بیمار به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
این امر اکسیژن درون خون را کاهش می دهد و تعداد فرایند دم و بازدم بیمار، کم می شود. کند شدن تنفس نیز از دیگر علائم سندروم هیپوونتیلاسیون است. این سندروم می تواند نارسایی قلبی و التهاب مجاری تنفسی را نیز به وجود آورد. با استفاده از دستگاه بای پپ، می توانید از کاهش اکسیژن خون در این بیماران، جلوگیری کنید.
بیماری های عصبی_عضلانی منشاء مشکلات تنفسی
بیماری های عصبی عضلانی طیف بسیار وسیعی دارند. این اختلالات در برخی موارد به صورت مادرزادی در فرد به وجود می آیند. در هر صورت اگر به موقع درمان نشوند، می توانند زمینه ساز بروز مشکلات حاد تنفسی باشند. بیماری های عصبی عضلانی غالباً با کاهش حجم ریه همراه هستند.
همچنین می توانند عفونت های ریوی و اختلالات خواب را به وجود آورند. بیماری های میوپاتی، آتروفی عضلانی، فلج دیافراگم و … در دسته بیماری های عصبی عضلانی قرار می گیرند. یکی از راهکار های کاهش اختلالات تنفسی در این بیماران، استفاده از دستگاه بای پپ است.
نقش دستگاه بای پپ در درمان بیماری آسم
از دیگر کاربرد دستگاه بای پپ، می توان به درمان آسم اشاره کرد. آسم، از جمله بیماری های تنفسی است که به موجب التهاب مجاری تنفسی ایجاد می شود. در این شرایط، مسیر هوایی مخاط بسیار زیادی تولید می کند. در نهایت مخاط تولید شده، مجاری تنفسی را مسدود می کند. این امر موجب سرفه شدید و خس خس می شود. دستگاه بای پپ با اکسیژن رسانی با فشار بالا، در درمان بیماری آسم نیز موثر است.
دستگاه های کمک تنفسی راهکار کاهش پنومونی
پنومونی همان بیماری شناخته شده ذات الریه است. این بیماری با عنوان عفونت مجاری تنفسی نیز شناخته می شود. قسمت تحتانی مجاری تنفسی همیشه در معرض عفونت قرار دارد. این عفونت در اثر وجود ویروس و باکتری به وجود می آید. البته انگل و قارچ ها نیز از دیگر عوامل ایجاد پنومونی هستند. عفونت حاد در قسمت تحتانی مجاری تنفسی، موجب انسداد مسیر هوایی می شود. از این جهت افرادی که به پنومونی مبتلا هستند، باید از دستگاه بای پپ کمک بگیرند.
آپنه خواب انسدادی را با دستگاه بای پپ درمان کنید
آپنه خواب از جمله رایج ترین مشکلاتی است که در هنگام خواب به وجود می آید. آپنه در واقع به معنی باریک شدن مسیر هوایی است. آپنه خواب انسدادی موجب التهاب مجاری تنفسی می شود. استنشاق بیش از حد دخانیات نظیر سیگار، از عوامل بروز آپنه خواب انسدادی است. التهاب مسیر هوایی، از عبور اکسیژن به مقدار نیاز جلوگیری می کند. عدم درمان به موقع آپنه خواب انسدادی، موجب بروز بیماری های مزمن تنفسی می شود. بنابراین از جمله انواع کاربرد دستگاه بای پپ می توان به درمان آپنه خواب انسدادی اشاره کرد.
دستگاه بای پپ، راهی نوین برای جلوگیری از آپنه خواب مرکزی
از مهم ترین کاربرد دستگاه بای پپ، جلوگیری از بروز آپنه خواب است. این اختلال در هنگام خواب ایجاد می شود. مجاری تنفسی در هنگام خواب افراد، باریک می شوند. البته در برخی موارد ممکن است مجاری تنفسی در هنگام خواب کاملا مسدود شوند. این امر اکسیژن رسانی به مغز را کاهش می دهد. همچنین موجب تنگی نفس بیماران خواهد شد. تنها راه حل این مشکل، استفاده از دستگاه بای پپ است.
رفع مشکلات تنفسی بعد از جراحی با دستگاه بای پپ
بعد از عمل های جراحی، خون همچنان به دارو بیهوشی آمیخته است. این امر ممکن است عملکرد سیستم تنفسی را دچار اختلال کند. اصولا بعد از عمل های جراحی، سیستم تنفسی در حالت استراحت قرار دارد. همچنین به دلیل کم خونی، اکسیژن رسانی کاهش می یابد. این امر ممکن است باعث افت تنفس بیمار شود.
از این جهت بهتر است تا از بین رفتن دارو بیهوشی، از دستگاه بای پپ استفاده شود. بای پپ به صورت خودکار میزان تنفس بیمار را کنترل می کند. همچنین با اعمال اکسیژن به مجاری تنفسی، اکسیژن رسانی به بافت ها را بهبود می بخشد.
نتیجه گیری
حال که با انواع کاربرد دستگاه بای پپ آشنا شدید، می دانید که استفاده از دستگاه بای پپ، موثرترین راه برای کاهش مشکلات تنفسی است. این دستگاه فشار اکسیژن در هنگام تنگی نفس را کنترل خواهد کرد. دستگاه بای پپ برای انواع بیماری های تنفسی نظیر آسم، آپنه خواب، هیپوونتیلاسیون و … کاربرد دارد. برند رسمد از برند های معتبر در زمینه ساخت انواع دستگاه های کمک تنفسی است. با مراجعه به وبسایت رسمد، می توانید دستگاه بای پپ را با بهترین کیفیت خریداری کنید.
منبع : resmed
سوالات متداول
- دستگاه بای پپ چیست؟
دستگاه بای پپ یکی از دستگاه های کاربردی برای بیماری های تنفسی است. این دستگاه به طور کلی برای کاهش بیماری های ریوی استفاده می شود. این دستگاه فشار مناسبی از اکسیژن را به مجاری تنفسی هدایت می کند. به همین دلیل تاثیر چشمگیری در منظم شدن دم و بازدم بیماران دارد. این دستگاه هم در مراکز درمانی و هم در منازل قابل استفاده است.
- بای پپ در درمان چه نوع بیماری هایی مفید است؟
از جمله انواع کاربرد دستگاه بای پپ می توان به درمان بیماری هایی همچون: آسم، آپنه خواب، پنومونی، بیماری های عصبی با منشا تنفسی و هیپونتیلاسیون اشاره کرد.